Rondleidingen

Stelt u een rondleiding in en rond de Dorpskerk op prijs? 

Groepen t/m 10 personen kunnen die gratis rondleiding aanvragen via boekingendorpskerkhuizum@gmail.com of tel. 06-46451857 (b.g.g. 06-11592427) aanvragen. Onze vrijwilliger Peter de Haan leidt u graag rond in de kerk en over het kerkhof. Hij geeft een toelichting op (de historie van) het bijzondere kerkinterieur en leidt u langs graven van bekende Friezen. Beide onderdelen duren maximaal driekwartier, in totaal dus 1,5 uur. 

U kunt daarnaast ook een rondleiding voor een groep van maximaal 20 mensen boeken via leeuwardentour.nl. De kosten van zo’n groepsboeking zijn € 50,00. Deze rondleiding duurt een half uur langer en voert u ook door een deel van het oude dorp Huizum. 

Lukt het niet om op het door u gewenste tijdstip een afspraak te maken? Maak dan in elk geval kennis met de audiotour die beschikbaar is. Deze thuis of op uw telefoon te beluisteren tour bevat 12 interessante verhalen over verschillende aspecten van de Dorpskerk, variërend van de kerkhistorie en het gerenoveerde baarhuisje tot de relatie die beroemde Nederlanders als Anna Maria van Schurman en Jan Slauerhoff hadden met de kerk resp. de begraafplaats. Je vindt daar een QR-code om de tour op je telefoon te zetten.

Audiotour