Concert ‘De Mattheüs volgens Henk’(De leukste Mattheüs op zakformaat!)

Concert ‘De Mattheüs volgens Henk’(De leukste Mattheüs op zakformaat!)

door
98 98 mensen hebben dit evenement bekeken.


tickets

Iedereen denkt De Mattheüs van Bach te kennen, maar weinigen zullen de altviool- en baspartij ooit los gehoord hebben. En juist in deze ‘ondergeschoven’ partijen herken je de hand van de Meester!

‘De Mattheüs volgens Henk’ wordt akoestisch gespeeld en in het Nederlands gezongen en verteld door acteur/zanger Henk Zwart. Voor de zangpartijen wordt de hertaling van JanRot gebruikt. De originele orkestpartijen van J.S. Bach worden gespeeld door SaskiaMeijs (altviool) en Marko Bonarius (contrabas).
Het decor wordt gevormd door de verhelderende en betoverende visuals van video-kunstenaar/ VJ Martijn Grootendorst. De voorstelling duurt precies 60 minuten.

In deze theatrale muziekvoorstelling biedt Henk in vogelvlucht, en op eigenzinnige wijze, een nieuw perspectief op dit uitzonderlijke meesterwerk met de altviool & contrabas in de hoofdrol. De echte kenners worden nieuwe inzichten geboden, nieuwe luisteraars, voor wie deze compositie een groot mysterie is, globale richtlijnen.

Enkele recensies:

“…Een stel gelouterde kunstenaars die zich gedragen zoals jonge types dat doen: impulsief, onbezonnen. De Matthaus Passion in één uur met één stem, altviool en contrabas. Die twee instrumenten hoor je vrijwel nooit, ze vallen bijna altijd weg in het orkest en dus weet niemand hoe mooi ze zijn”.
Joyce Roodnat – NRC

“(…) het mooie van ‘De Mattheüs volgens Henk’ (is) dat de makers geen deconstructie nastreven. Eerder valt dit pareltje van een voorstelling te typeren als een bewust klein gehouden demonstratie van Bachs uniciteit, vernuft en emotionele overredingskracht. Het Erbarme dich is ook hier, slechts uitgevoerd door Meijs en Bonarius, werkelijk wonderschoon. 

Jaïr Tchong – Cultureel Persbureau

Oordeelt u zelf, want zo heeft u hem nog nooit gehoord!

De toegangsprijs is € 15,00.
Toegangskaarten kunnen van tevoren digitaal worden gereserveerd


tickets

Om je te registreren voor deze gebeurtenis e-mail je gegevens naar hetty.janssen@yahoo.com

Registreer met behulp van webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Datum en tijd

29-03-2024 | 20:00
 

Evenement types

Share With Friends